DATA

OBIAD

18.03.2024 r.
poniedziałek

I danie: zupa gulaszowa.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja.

II danie: ryż z jabłkami i sosem truskawkowym, herbata z cytryną, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

19.03.2024 r.
wtorek

I danie: zupa fasolowa z makaronem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja

II danie: filet drobiowy pieczony z warzywami na patelni, kasza bulgur, kompot wieloowocowy, mus owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler

20.03.2024 r.
środa

I danie: krupnik z wkładką mięsną.
Zawiera alergeny:
seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: łazanki z kiszoną kapusta i kiełbasą, herbata z cytryną, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja.

21.03.2024 r.
czwartek

I danie: zupa pomidorowa z makaronem.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

II danie: kotleciki rybne panierowane w sezamie, ziemniaki z masłem i koperkiem, ćwikła, kompot owocowy, jogurt owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja.

22.03.2024 r.
piątek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem na bulionie warzywno-mięsnym.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: paluszki serowe, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy, owoc.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne, gluten, ryby.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.