DATA

OBIAD

19.02.2024 r.
poniedziałek

I danie: barszcz ukraiński zabielany śmietaną.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: ryż z jabłkami i jogurtem truskawkowym, herbata, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

20.02.2024 r.
wtorek

I danie: rosół z makaronem z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler.

II danie: filet drobiowy z warzywami, kasza bulgur, herbata z cytryną, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

21.02.2024 r.
środa

I danie: zupa gulaszowa z natką pietruszki.
Zawiera alergeny:
seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą, herbata, owoc.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja.

22.02.2024 r.
czwartek

I danie: krupnik na wywarze warzywno-drobiowym.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

II danie: kotleciki rybne panierowane w ziarnach sezamu, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, kompot, jogurt owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, ryby, jaja.

23.02.2024 r.
piątek

I danie: kapuśniak z ziemniakami.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: pierogi ruskie, surówka z marchewki, jabłek i ziaren słonecznika, herbata z cytryną, owoc.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.