DATA

OBIAD

18.12.2023 r.
poniedziałek

I danie: krupnik z mięsem i ziemniakami, zabielany śmietaną.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

II danie: ryż z jabłkami i sosem truskawkowym, herbata, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

19.12.2023 r.
wtorek

I danie: zupa kalafiorowa na jogurcie i wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: kotlet siekany, ziemniaki, marchewka na gorąco, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten.

20.12.2023 r.
środa

I danie: zupa z soczewicy na wywarze warzywnym, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryby.

II danie: potrawka z ryżem, surówka z ogórka kiszonego herbata.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

21.12.2023 r.
czwartek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty gotowe.

22.12.2023 r.
piątek

I danie: barszcz czerwony z uszkami na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: seler.

II danie: filet z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata.
Zawiera alergeny:
mleko i produkty pochodne, jaja, ryby.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.