DATA

OBIAD

06.11.2023 r.
poniedziałek

I danie: krupnik z mięsem na wywarze warzywnym ze śmietaną.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: ryż z jabłkami i sosem truskawkowym, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

07.11.2023 r.
wtorek

I danie: zupa kalafiorowa na jogurcie i wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: kotlet siekany, ziemniaki, surówka z selera, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
jaja.

08.11.2023 r.
środa

I danie: zupa fasolowa na wywarze warzywnym, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

II danie: gołąbki w sosie pomidorowym, herbata, owoc.
Zawiera alergeny:
mleko i produkty pochodne, seler.

09.11.2023 r.
czwartek

I danie: zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: gulasz z indyka, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

10.11.2023 r.
piątek

I danie: zupa z soczewicy z na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: filet z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata.
Zawiera alergeny: jaja, ryby, seler.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.