DATA

OBIAD

16.10.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa gulaszowa z kluseczkami na wywarze drobiowym z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: ryż z jabłkami i sosem truskawkowym, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

17.10.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: kotlet schabowy, ziemniaki, ćwikła, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

18.10.2023 r.
środa

I danie: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym na wywarze drobiowym, ze śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: miruna na warzywach, kasza bulgur, herbata z cytryną.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja, ryby.

19.10.2023 r.
czwartek

I danie: rosół z makaronem z natką pietruszki.
Zawiera alergeny:
seler.

II danie: potrawka drobiowa z ryżem, surówka z ogórka kiszonego kompot.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

20.10.2023 r.
piątek

 

I danie: kapuśniak z ziemniakami na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: seler.

II danie: naleśniki z serem i cukrem pudrem, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.