DATA

OBIAD

02.10.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa gulaszowa z kluseczkami na wywarze drobiowym z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: makaron serem, herbata, jogurt naturalny.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

03.10.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, ćwikła, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

04.10.2023 r.
środa

I danie: zupa z soczewicy na wywarze drobiowym, ze śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: pierogi z owocami, herbata z cytryną, soczek.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

05.10.2023 r.
czwartek

I danie: zupa brokułowa z kaszą z natką pietruszki na jogurcie.
Zawiera alergeny:
seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: filet drobiowy na warzywach, kasza bulgur, kompot.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

06.10.2023 r.
piątek

I danie: zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: filet z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
ryby, seler, jaja.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.