DATA

OBIAD

25.09.2023 r.
poniedziałek

I danie: krupnik z mięsem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: ryż z jabłkami i sosem truskawkowym, herbata, soczek.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

26.09.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki na jogurcie.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: kotlet siekany, ziemniaki, ćwikła, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

27.09.2023 r.
środa

I danie: zupa jarzynowa na śmietanie z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: gołąbki z ryżem w sosie pomidorowym, herbata, soczek.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

28.09.2023 r.
czwartek

I danie: zupa rybna z kluseczkami na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: schab w sosie, kluski śląskie, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

29.09.2023 r.
piątek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: pierogi ruskie, marchewka z jabłkiem, herbata.
Zawiera alergeny: ryby, jaja.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.