DATA

OBIAD

18.09.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa grochowa z ziemniakami na wywarze drobiowym z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: spaghetti z mięsem i serem, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten.

19.09.2023 r.
wtorek

I danie: zupa brokułowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: Filet z kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

20.09.2023 r.
środa

I danie: kapuśniak z ziemniakami na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: seler.

II danie: naleśniki z serem, herbata z cytryną, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

21.09.2023 r.
czwartek

I danie: rosół z makaronem z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler.

II danie: gulasz z indyka, kasza bulgur, surówka z ogórka kiszonego, kompot.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten.

22.09.2023 r.
piątek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: ryba na warzywach, ziemniaki, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: ryby, zboża zawierające gluten, seler.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.