DATAOBIAD
11.09.2023 r.
poniedziałek

I danie: żurek z jajkiem i kiełbasą na wywarze warzywnym drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

II danie: makaron z serem, herbata, soczek.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

12.09.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki na jogurcie.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
mleko i produkty pochodne, jaja.

13.09.2023 r.
środa

I danie: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym na śmietanie z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

II danie: łazanki z kapustą i kiełbasą, herbata, soczek.
Zawiera alergeny:
seler.

14.09.2023 r.
czwartek

I danie: zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: potrawka drobiowa z ryżem, surówka z ogórka kiszonego kompot owocowy.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

15.09.2023 r.
piątek

I danie: zupa koperkowa z lanym ciastem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

II danie: kotlet rybny w sezamie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:ryby, seler, jaja.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.