DATA

OBIAD

17.04.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa jarzynowa zabielana śmietaną, z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: spaghetti z mięsem i żółtym serem, herbata, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

18.04.2023 r.
wtorek

I danie: zupa koperkowa z lanym ciastem, zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: gulasz z indyka z kaszą jęczmienną, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, seler.

19.04.2023 r.
środa

I danie: zupa brokułowa z kaszą zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: filet z miruny, ziemniaki, ćwikła, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja, ryby, mleko i produkty pochodne.

20.04.2023 r.
czwartek

I danie: zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: potrawka z ryżem i marchewką, ogórek kiszony, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

21.04.2023 r.
piątek

I danie: kapuśniak   z ziemniakami na wywarze drobiowym z koperkiem.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: naleśniki z serem i sosem truskawkowym, herbata.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.