DATA

OBIAD

29.05.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa gulaszowa z kluseczkami na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: ryż z jabłkami i sosem truskawkowym, herbata, soczek.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

30.05.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki na jogurcie.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: kotlet siekany, ziemniaki, mini marchewka duszona, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
mleko i produkty pochodne, jaja.

31.05.2023 r.
środa

I danie: zupa jarzynowa na śmietanie z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

II danie: gołąbki w sosie pomidorowym, herbata, owoc.
Zawiera alergeny:
seler, mleko i produkty pochodne.

01.06.2023 r.
czwartek

I danie: rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

02.06.2023 r.
piątek

I danie: zupa koperkowa z lanym ciastem na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: filet z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, ryby.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.