DATA

OBIAD

15.05.2023 r.
poniedziałek

I danie: krupnik z mięsem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

II danie: spaghetti z mięsem i serem, herbata owoc.
Zawiera alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

16.05.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki na jogurcie.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: gulasz z indyka z kaszą bulgur, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
mleko i produkty pochodne, seler.

17.05.2023 r.
środa

I danie: fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułka ziarnista kasztelańska, herbata.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten.

II danie: racuchy z rodzynkami, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne.

18.05.2023 r.
czwartek

I danie: zupa grzybowa na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: schab w sosie, kluski śląskie, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

19.05.2023 r.
piątek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: filet z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne, ryby.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.