DATA

OBIAD

08.05.2023 r.
poniedziałek

I danie: Żurek z jajkiem i kiełbasą, zabielany jogurtem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

II danie: makaron z serem, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

09.05.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka z brzoskwinią, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

10.05.2023 r.
środa

I danie: zupa jarzynowa z natką pietruszki na wywarze drobiowym zabielana jogurtem, seler.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: bigos z kiełbasą, bułeczki kasztelańskie, herbata, owoc.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, seler.

11.05.2023 r.
czwartek

I danie: zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki.
Zawiera alergeny:
seler.

II danie: kotlet mielony,, ziemniaki, ćwikła, kompot wieloowocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja.

12.05.2023 r.
piątek

I danie: barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze drobiowym z koperkiem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: ryba z pieca na warzywach, kasza jaglana, herbata.
Zawiera alergeny:
ryby, seler.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.