DATA

OBIAD

24.04.2023 r.
poniedziałek

I danie: krupnik z mięsem i ziemniakami, zabielany jogurtem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler

II danie: ryż z jabłkami zapiekany, z sosem truskawkowym, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne

25.04.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, marchewki mini, kompot owocowy
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

26.04.2023 r.
środa

I danie: zupa gulaszowa na wywarze warzywnym, zabielana jogurtem, seler.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: łazanki z kapustą i kiełbasą, herbata, owoc.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, seler.

27.04.2023 r.
czwartek

I danie: rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki
Zawiera alergeny:
seler.

II danie: filet rybny w sezamie, ziemniaki, ćwikła, kompot wieloowocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, ryby, jaja.

28.04.2023 r.
piątek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem na wywarze drobiowym z koperkiem
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: paluszki serowe, surówka z marchewki z ziarnem słonecznika, herbata.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.