DATA

OBIAD

10.04.2023 r.
poniedziałek

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

11.04.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: ryba opiekana, fryki z pieca, sałatka wielowarzywna, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryby

12.04.2023 r.
środa

I danie: zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym, zabielana jogurtem, seler.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym, herbata, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

13.04.2023 r.
czwartek

I danie: zupa grochowa z ziemniakami, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: filet z kurczaka z duszonymi warzywami, kasza bulgur, kompot wieloowocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

14.04.2023 r.
piątek

I danie: barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze drobiowym z koperkiem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: pierogi ruskie, surówka z marchewki z ziarnem słonecznika, herbata.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.