DATA

OBIAD

03.04.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa fasolowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: ryż z jabłkami i cynamonem, oraz sos truskawkowy , herbata, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

04.04.2023 r.
wtorek

I danie: zupa brokułowa z kaszą, zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

II danie: kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja, seler.

05.04.2023 r.
środa

I danie: fasolka po bretońsku z kiełbasą, bułeczka kasztelańska.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: racuszki z rodzynkami i cukrem pudrem, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

06.04.2023 r.
czwartek

I danie: zupa rybna z kluseczkami na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: seler, mleko o produkty pochodne, ryby.

II danie: filet z kurczaka z duszonymi warzywami, kasza bulgur, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

07.04.2023 r.
piątek

I danie: barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze drobiowym z koperkiem zabielany jogurtem.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: pierogi ruskie, marchewka z jabłkiem, herbata.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.