DATA

OBIAD

27.03.2023 r.
poniedziałek

I danie: żurek z jajkiem i kiełbasą na wywarze drobiowym, zabielany jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

II danie: makaron z serem, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

28.03.2023 r.
wtorek

I danie: zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, ćwikła, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

29.03.2023 r.
środa

I danie: zupa z soczewicy na wywarze drobiowym, zabielana jogurtem, seler.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: bigos z mięsem i kiełbasą, bułka kasztelańska herbata, owoc
.Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, seler.

30.03.2023 r.
czwartek

I danie: zupa pomidorowa z makaronem zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny:
seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: filet z miruny ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryby.

31.03.2023 r.
piątek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: paluszki serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki z ziarnem słonecznika, herbata.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.