DATA

OBIAD

20.03.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa fasolowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: spaghetti z mięsem i serem, herbata, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

21.03.2023 r.
wtorek

I danie: rosół drobiowo – wołowy z makaronem i natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler.

II danie: kotlet siekany, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, jaja.

22.03.2023 r.
środa

I danie: krupnik z mięsem na wywarze warzywnym z natką pietruszki, abielany jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler

II danie: łazanki z kapustą i kiełbasą, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten,

23.03.2023 r.
czwartek

I danie: zupa rybna z kluseczkami na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: seler, mleko o produkty pochodne, ryby.

II danie: schab w sosie, kluski śląskie, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

24.03.2023 r.
piątek

I danie: zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym z natką pietruszki, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: naleśniki z serem, sos truskawkowy, herbata.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.