DATA

OBIAD

06.03.2023 r.
poniedziałek

I danie: zupa pieczarkowa z makaronem, zabielana śmietaną, z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: sos mięsno-paprykowy, kasza jaglana, surówka z kapusty kiszonej, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, seler.

07.03.2023 r.
wtorek

I danie: zupa fasolowa z ziemniakami, na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, ryż, ogórek kiszony, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, seler.

08.03.2023 r.
środa

I danie: zupa pomidorowa z makaronem na wywarze drobiowym z natką pietruszki, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: filet z miruny, ziemniaki, ćwikła, herbata.
Zawiera alergeny:
jaja, zboża zawierające gluten, ryby.

09.03.2023 r.
czwartek

I danie: zupa brokułowa z kaszą, na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: seler, mleko o produkty pochodne.

II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, seler.

10.03.2023 r.
piątek

I danie: zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem, na wywarze drobiowo-warzywnym.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka, herbata.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.