DATA

OBIAD

27.02.2023 r.
poniedziałek

I danie: żurek z jajkiem i kiełbasą na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny:
mleko i produkty pochodne, jaja.

II danie: makaron z białym serem, herbata, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

28.02.2023 r.
wtorek

I danie: zupa koperkowa z kluseczkami na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja.

01.03.2023 r.
środa

I danie: fasolka po bretońsku z kiełbasą na wywarze drobiowym, zabielana jogurtem, pieczywo razowe.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: racuszki z rodzynkami, herbata, owoc.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

02.03.2023 r.
czwartek

I danie: barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany jogurtem
Zawiera alergeny:
seler, mleko i produkty pochodne.

II danie: gulasz zindyka, kasza jęczmienna, różyczki brokuła, kompot wieloowocowy.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

03.03.2023 r.
piątek

I danie: zupa rybna z makaronem, zabielana jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.

II danie: kopytka ziemniaczane, marchewka, herbata.
Zawiera alergeny:
jaja, mleko i produkty pochodne.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.