DATA

OBIAD

21.11.2022 r.
poniedziałek

I danie: fasolka po bretońsku na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną, bułka.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

II danie: racuchy z rodzynkami, herbata, owoc.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja.

22.11.2022 r.
wtorek

I danie: zupa brokułowa z kaszą na wywarze drobiowym
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: schab w sosie, kluski śląskie, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
zboża zawierające gluten, seler.

23.11.2022 r.
środa

I danie: zupa grzybowa z makaronem na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, sałatka wielowarzywna, kompot owocowy.
Zawiera alergeny:
jaja, zboża zawierające gluten.

24.11.2022 r.
czwartek

I danie: zupa rybna z kluseczkami na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, ryba.

II danie: potrawka z ryżem, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy.
Zawiera alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

25.11.2022 r.
piątek

I danie: barszcz czerwony z ziemniakami.
Zawiera alergeny: seler.

II danie: paluszki serowe, surówka z marchewki z brzoskwinią, herbata.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, jaja.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.