DATA

OBIAD

25.10.2021 r.
poniedziałek

I danie: krupnik z mięsem na wywarze warzywnym.
Zawiera alergeny:  mleko i produkty pochodne.

II danie: ryż z jabłkami i sosem truskawkowym, herbata owocowa.
Zawiera alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

26.10.2021 r.
wtorek

I danie: zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym z jogurtem.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: filet  duszony z warzywami, kasza jęczmienna, herbata owocowa, gruszka.
Zawiera alergeny: seler.

27.10.2021 r.
środa

I danie: zupa grzybowa z makaronem, zabielana jogurtem, na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

II danie: kotlet rybny w sezamie, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy, jabłko.
Zawiera alergeny: jaja, ryby,

28.10.2021 r.
czwartek

I danie: zupa brokułowa z kaszą na wywarze drobiowym z natką pietruszki.
Zawiera alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

II danie: gulasz z indyka,  kluski śląskie, surówka z białej kapusty herbata owocowa.
Zawiera alergeny: mleko i produkty gotowe, zboża zawierające gluten.

29.10.2021 r.
piątek

I danie: barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany jogurtem na wywarze drobiowym.
Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

II danie: paluszki serowe, marchewka z brzoskwinią, soczek owocowy.
Zawiera alergeny: jaja, zboża zawierające gluten.

   

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.